Családi nyaralás

A nyaralás során, a nem megszokott környezetben tovább szocializálódik a gyermek. A kikapcsolódás és világlátás mellett, a nagyobb gyerekeknek lehetőségük nyílik a társas érintkezés szabályainak gyakorlására, például hogyan viselkedünk az étteremben, a szálláshelyen vagy a vízparton lévő játszótéren stb.

A nyaralás kisgyerekkel sok szülőt megrémít. A szülők többsége nem mer kicsivel elutazni, pedig nem kell mást tenni, csak kiválasztani a megfelelő úti célt, amely mind a gyerekek ellátása, mind pedig a szülők pihenése szempontjából ideális a nyaralásra. A másik feltétele a felhőtlen családi nyaralásnak, hogy alaposan megfontolva állítsuk össze a bőrönd tartalmát, mindehhez szükségünk lesz még némi szervező készségre, és máris indulhatunk.

Első lépésben válasszuk ki az úti célt. Vágyainkat (a pénztárcánk szabta lehetőségeken kívül) igazítsuk a gyerek igényeihez. Az életkortól is függ mekkora komfort elengedhetetlen a szálláshelyen. Amennyiben a vízpart mellett döntünk, akkor válasszunk tópartot vagy tengerpartot, ahol lassan mélyül a víz, a part pedig homokos, amely rengeteg játékra ad lehetőséget. A hegyvidék is remek választás, alkalom nyílik a természettel való ismerkedésre; a kirándulások alatt sokat tanulhat a kisgyerek.

A csomagolásnál ne felejtsük ki a gyerek kedvenc játékát, párnáját, amivel szívesen elalszik, vagy vigyük el a bilijét; mindezek a tárgyak könnyebbé teszik az alkalmazkodást az új környezethez. Nagyon fontos, hogy legyen nálunk egy kis gyógyszeres láda a legszükségesebb gyógyszerekkel (lázcsillapító, fájdalomcsillapító, hasfogó tabletta stb.) Akár a vízpartot, akár a hegyeket választjuk, nem hiányozhat a bőröndből a naptej. Lehet, hogy magunknak nem szeretünk sok ruhát csomagolni, de a gyerekeknek mindenképpen több ruhát kell bepakolni, felkészülve az időjárás változásokra.

A vakáció alatt érdemes, amennyire csak lehet, az otthon érvényben lévő szabályok betartásához ragaszkodni. Próbáljunk igazodni a megszokott napirendhez, szokásokhoz, de azért nyaralás alatt néha lehetünk engedékenyebbek, például megengedhetjük, hogy néha később feküdjön le a gyerek aludni.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>